Ми живемо в часи розквіту кавової культури. У всьому світі за день випивають близько 3,5 мільярдів чашок кави. Мало не кожна країна може представити світу свої традиції вживання кави.
Сьогодні ми спільно з сайтом “Кавоман” розповімо вам, як п’ють каву в Туреччині.

Кавова культура Туреччини
Туреччина як складова великого регіону Близького Сходу, може похвалитися давніми звичаями, пов’язаними з кавою. Каву тут п’ють скрізь і завжди. Традиції приготування і споживання кави походять від вигадливих церемоній султанського двору.
Як пише портал “Лонлі пленет”, побутують легенди, що раніше турецькі чоловіки навіть дружин вибирали за вмінням варити каву. Є й інша легенда – нібито чоловік міг розлучитися з дружиною, якщо та вранці не варила йому кави.
Чи справді це так, ми не знаємо, але що можна сказати напевно: кава – важлива й невід’ємна частина турецької культури, яку турки вміло пропагують і завдяки їй залучають туристів.

Який спосіб приготування кави найпопулярніший у Туреччині
Згідно з недавньою публікацією провідної турецької газети “Хюррієт”, більше 60% дорослих турків віддають перевагу каві по-турецьки – Türk kahve. У кожній кав’ярні ви не раз почуєте фразу: “Bir kahve lütfen” (“Каву, будь ласка”) – не сумнівайтеся, ідеться саме про турецьку каву.
Турецьку каву варять у джезві, вона дуже міцна й дуже чорна. Зазвичай її розливають у маленькі чашечки й випивають за кілька ковтків, які дають заряд бадьорості на тривалий час.
Хочете більше дізнатися про кавові звичаї країн світу, опанувати нові рецепти кави – завітайте в гості до “Кавомана“!