Як не перетворити каву з корисного напою на отруту

Кава — один з найулюбленіших напоїв у світі, зразу після пива. Численні дослідження свідчать про її користь для організму, від зниження ризику деменції до прискорення метаболізму, не кажучи вже про відчуття бадьорості й енергійності.

Як не перетворити каву з корисного напою на отруту - image darkroastvslightroast on https://kyivtime.co.ua

Але цілком можливо, що ви (ненавмисно, звичайно) самі зменшуєте ефект від цього чудодійного напою, пише телеграм-канал MensHealth. Автори розповідають, яких помилок краще уникати, щоб кава залишалася чарівним напоєм.

1. Пити каву зразу після пробудження — не найкращий варіант

Протягом двох-трьох годин після пробудження в організмі найвищий рівень гормону стресу — кортизолу, який сам по собі тримає енергію на максимумі. Окрім того, кортизол у крові пригнічує дію кофеїну. Тому чашка кави о шостій чи сьомій ранку — «гроші на вітер». Фахівці радять першу каву випивати в проміжку від десятої до дванадцятої ранку, тоді вона буде доречна й покращить самопочуття, а не тільки викличе потребу збігати в туалет.

2. Слабко обсмажена кава містить менше кофеїну? Ні!

Якраз світла кава, слабко обсмажена, містить більше кофеїну. Обсмажена до темного кольору кава може бути гіркіша й здаватися міцнішою, але кофеїну в ній менше — саме через більшу тривалість температурної обробки.

3. Не перепивайте

Більше — не завжди краще. Після п’ятої чи шостої кави можна забути все, що сказано про її користь. Більше 400 мг кофеїну — перебір. Окрім того, гіпертонікам, діабетикам, людям з вираженою тривожністю це взагалі шкідливо.

Читайте далі:

  • 43
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    43
    Shares

За темою: