Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва

У столиці пройшла презентація незалежного путівника Best Restaurants Kyiv & Odessa. Fourth Edition, у якому зібрані 140 кращих закладів Києва та Одеси. Це вже 4-те видання із серії ресторанних гідів The Pink guide від француженки Мод Жозеф.

Мод Жозеф живе у Києві останні 8 років, працює директоркою Франко-української торгово-промислової палати та організовує конкурс підприємиць «Створено жінками». Її хобі — гастрономія. Мод вивчає зв’язок між культурою і кухнею України та Франції. І вважає гастрономію чудовою можливістю пізнати місто.

У виданні француженка зібрала заклади, які допоможуть місцевим жителям, емігрантам та туристам-гурманам відкрити для себе українські міста по-новому. В «Рожевий путівник» увійшли як романтичні ресторани, так і кав’ярні з різним ціновим діапазоном.

Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва - image 260 on https://kyivtime.co.uaМод Жозеф презентувала незалежний путівник Best Restaurants Kyiv & Odessa. Fourth Edition. Фото надане організаторами

«Із виходу попереднього видання „Best Restaurants Kyiv“ пройшло понад два роки. За цей час світ сколихнула криза Covid-19, і ресторанна індустрія тому не виняток. Ми жили у світі без ресторанів, кав’ярень та барів. І це було сумно! Хоча в Києві ресторани в рекордні терміни змогли переналаштуватися на сервіс доставки, атмосферу, яка панує у закладах, неможливо замінити, — зауважила на презентації Мод Жозеф.  — Це „пост-ковідне“ видання охоплює нові заклади Києва, оновлену інформацію по ресторанах з минулих видань, фото страв та інтер’єру».

Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва - image 262 on https://kyivtime.co.uaУ виданні зібрані 140 кращих закладів Києва та Одеси. Фото надане організаторами

У виданні міститься інформація англійською мовою про 124 київських заклади. Структура книги побудована як мандрівка ресторанами різних локацій столиці: від Палацу спорту до Палацу «Україна», від Подолу до Майдану, від Золотих воріт до Київського університету, від Кловської до Арсенальної, а також окремо подані заклади біля Лук’янівської, на Печерську, біля Дніпра та у Голосіївському районі.

Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва - image 265-1 on https://kyivtime.co.uaСтруктура видання

Зручним для користування є рейтинг тематичних місць — де краще випити кави чи вина, скуштувати десерт, поїхати на вікенд чи взяти страви на виніс, насолодитися краєвидом з тераси чи на даху, потішити себе приємною атмосферою чи романтичною вечерею, спробувати рибні або креативні страви, і, що важливо для родин, — в які заклади комфортно піти з дітьми. Також є добірки ресторанів за кухнею — українською, європейською (французькою чи італійською, азійською) тощо. У описі кожного закладу міститься інформація про його особливості, кухню, сервіс тощо, фото інтер’єру та страв.

Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва - image 264 on https://kyivtime.co.uaУ книзі є рейтинги тематичних закладів та перелік ресторанів з певною кухнею

«Київські ресторани вирізняються пропрацьованим декором і виглядають грандіозно. Коли приїжджають друзі з Франції, вони також вражені гастрономічною якістю столичних закладів, — поділилася Мод Жозеф. — Відкриттям для мене став ресторан „100 років тому вперед“, який зробив революцію в українській ресторанній кухні. Гастрономічні тренди у місті постійно змінюються. Декілька років тому в Києві були дуже популярні італійські ресторани, потім грузинські, далі відкривалися в’єтнамські, тайські. Мені дуже подобається, що зараз починає з’являтися все більше ресторанів французької кухні, а з-за кордону приїжджають шеф-кухарі інших країн. Варто розвивати відвідування ресторанів як туристичний напрям, вони у Києві різноманітні і за інтер’єром, і за стравами».

Француженка презентувала гід кращими ресторанами Києва - image 263 on https://kyivtime.co.uaОпис ресторану доповнюють фотографії

Окрім київських закладів, у гіді представлені ресторани, готелі та пляжі Одеси. Мод народилася в Марселі. тому ставлення до Одеси, яка нагадує їй рідне місто, особливе.

За даними Української ресторанної асоціації тільки за перший рік карантинних обмежень виручка закладів зменшилася на 20-40%, а серед працюючого персоналу у багатьох залишились 25-50% робітників. Цим путівником Мод Жозеф також привертає увагу клієнтів до локальних закладів, аби допомогти ресторанному бізнесу України.

«Best Restaurants Kyiv & Odessa» входить до колекції The Pink Guide разом з «Путешествуй вкусно. Париж» «Best Restaurants Kyiv» і «Best Odessa». Його можна придбати на сайтах Yakaboo та Rozetka, а також у мережі ресторанів Bassano та магазині Mandarin Maison.

Як розповіла «Вечірньому Києву» начальник Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова, у столиці зосередилися насамперед на таких видах туризму як-от: подієвий, діловий, медичний, гастрономічний та історичний. Зокрема, цьогоріч презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie.

За темою: